De belangrijkste kamers: de badkamer en de keuken!


Relaxen in de badkamer

De vraag blijft altijd welke kamers je speciale aandacht verdient. Welke ruimtes dien je al met liefde te behandelen en welke kamers verdienen toch net dat iets extra's? Wel, algemeen genomen stelt men dat dit de badkamer en de keuken zijn. Langzaamaan wordt er meer en meer aandacht besteed aan hygiëne en aan het comfort van alle nodige elektrische en sanitaire toestellen. Toilet, douche, lavabo's, de afwasmachine, designobjecten en ga zo maar verder: hieronder vind je enkele inrichtingstips en ideeën om rekening mee te houden.

De badkamer

Je badkamer. Het is voor de ene een oase van rust, voor de andere is het de plek voor een heerlijk warm bad. Voor sommigen is het de place to be om af te koelen na het sporten, voor anderen is het net een plek om heerlijk op te warmen. En als je er over nadenkt, besef je wel dat je er best wat tijd in doorbrengt gedurende je levensjaren. Volgens de mensen van het loodgieterij-bedrijf AVS in Lier is het de meest belangrijke kamer, samen met de keuken, als het voortverkoop van je woning aankomt ook. Niet onbelangrijk, dus!

's Ochtends, wanneer je net wakker bent, vertoef je je met een slaperig hoofd voor de spiegel en tracht je jezelf op te kalefateren om toch ietwat deftig en fatsoenlijk op de werkvloer aan te komen. 's Avonds, net voor het slapengaan, maak je er jezelf slaapklaar en geef je je tanden nog een laatste poetsbeurt. Tussendoor glip je ook nog wel een paar keren de badkamerdeur eens binnen, misschien om een toiletbezoekje te brengen of gewoon te controleren of je kledij en haar nog goed zitten.

Een badkamer dient dus voornamelijk om helemaal tot jezelf te komen. Onder de douche? Een kwalitatieve douchekop – eventueel met verschillende standen – is hierbij je beste vriend. In een bad? Kies dan misschien voor een bubbelbad om je rug en gewrichten af en toe een heerlijke massage te gunnen! Wat je ook verkiest, denk zeker aan de efficiëntie van de indeling van je badkamer. Zie dat je voldoende bewegingsruimte hebt tussen alle sanitaire toestellen en meubelstukken, zodat je je niet benauwd gaat voelen en je je nergens aan kan stoten.

De keuken

Je keuze wat betreft een keuken is ook van uiterst belang. Je keuken moet immers aangepast zijn aan jou manier van koken en werken en aan het aantal gezinsleden. Ook je smaak en persoonlijkheid moeten hierin verwerkt worden, want ook hier spendeer je veel tijd, of alleen of samen met je gezin en vrienden.

Eerst en vooral dien je je af te vragen of je een open of een gesloten keuken wilt. Zo kan je ervoor kiezen je keuken te verenigen met je woonkamer: heel gezellig als je bezoek over de vloer hebt of indien je graag interactie hebt met andere gezinsleden tijdens het koken. Hou hier wel rekening met de visibilteit van al je spullen: een deur om dit te verbergen zal je niet kunnen gebruiken!

Je er ook zeker op toezien dat je voldoende opbergruimte voorziet. De inboedel van een keuken valt alles behalve te onderschatten: pannen, kookpotten, voorraad, bestek, versheiddozen en ga zo maar verder. Alles moet je zien weg te krijgen om een benauwd gevoel te vermijden tijdens het koken!