Interieurontwerp: hoe maak je van een huis een echte thuis?

De zoektocht naar een huis kan een zenuwslopen en lang proces zijn. Je kan je smaak niet vinden, de locatie is niet wat het moet zijn, de indeling is niet wat je wenst en ga zo maar verder. Maar… heb je eindelijk een huis te pakken? Prima, maar wees je ervan bewust dat de zoektocht nog niet op zijn einde loopt. Het tweede deel van deze zoektocht staat namelijk voor je deur: het interieurontwerp.

Het interieurontwerp bepalen is indien mogelijk zelfs nog moeilijker. De binnenkant van je huis is immers waar je je dagelijks gaat bevinden en waar je veel tijd gaat doorbrengen met je partner, kinderen en vrienden. Het interieur dient zicht dus te meer aan te sluiten op alle karakters en persoonlijkheden van de toekomstige bewoners!

Niet alleen jouw mening telt!

Zoals eerder vermeld dien je rekening te houden met alle betrokkenen in kwestie. De mening van je partner, die van je kinderen, die van eventuele grootouders, die van eventuele vrienden en ga zo maar verder. Iedereen die de woonst zal bewonen heeft recht zijn zegje en heeft recht op de verwerking van zijn persoonlijkheid in het interieurontwerp. Dit is van essentieel belang, want jullie geluk staat centraal. En jullie geluk hangt, meer dan je zal beseffen, heel nauw samen met de omgeving waarin jullie zich bevinden.

Een moodboard – Jullie wensen gevisualiseerd

Een moodboard, het kan misschien grote ogen opleveren bij jezelf. Wat is dit precies? Wel, een moodboard is een visualisatie van jullie wensen en dromen. Een moodboard brengt jullie gevoelens en gedachten in beeld, zodat je een beter inzicht krijgt in wat jullie verschillende smaken teweeg kunnen brengen in jullie toekomstige huis. De beelden, woorden, tekeningen en andere elementen op het moodboard dienen uiteindelijk ter inspiratie van de uiteindelijke stijl, aangezien ze als basis van diverse ontwerpen gebruikt zullen worden!

Professionele hulp to the rescue!

U kan er natuurlijk voor kiezen om jullie huis toe te vertrouwen aan een professioneel designer of interieurontwerper. Mondeling advies kan steeds bekomen worden ter betaling, afhankelijk van de ruimtes. Advies over kleuren, belichting, indeling en inrichting: ze zijn allemaal te verkrijgen. Achteraf kan je er voor kiezen om zelf aan de slag te gaan en je stoutste schoenen aan te trekken om je huis onder handen te nemen, maar je kan ook voor meer uitgewerkt advies gaan.

Je kan ook bij ontwerpers terecht voor diverse ontwerpen en interieurplannen. Het zijn voorstellen, niet bindend, met een overzicht van wat er allemaal mogelijk is om van je huis een echte thuis te maken.