Mijn grootste tip: een master bedroom met dressing en on-suite badkamer!

Een gouden tip bij de inrichting en indeling van je nieuwe woonst is de integratie van een master bedroom. Een slaapkamer is immers de plek die synoniem is voor rust, een goede nachtrust en intimiteit. Deze drie sleutelwoorden vragen dan ook om een zo groot mogelijke luxe om je ze allemaal optimaal te garanderen. En hoe bekom je deze luxe? Juist ja, door een zo groot mogelijke ruimte te creëren!

Een master bedroom begint bij het bed

Een master bedroom is dus een grote slaapkamer, groter dan zijn normale varianten. Hierin hoort een kingsize bed thuis of op z'n minst een groter bed dan gewoonlijk. Het garandeert een betere nachtrust, gezien je minder gestoord zal worden door bijvoorbeeld bewegingen en gewoel van je partner. Dergelijk bed zorgt voor de nodige bewegingsvrijheid voor jezelf en dus ook de nodige hoeveelheid comfort.

De dressing als kledingparadijs

De dressing biedt je een ware hemel aan wat betreft je kleding en alle mogelijke accessoires. Denk maar aan je ceinturen, dassen, juwelen, horloges en andere bezittingen als handtassen. Een dressing kenmerkt zich door het overzicht dat je creëert door alles zorgvuldig een plaats te geven. Je kan je kleding sorteren op type en zelfs op kleur indien gewenst! Je kan perfect zien welke kleding je hebt, welk kledingstuk bij die ene leuke broek past en welke juwelen je outfit van de dag het beste kunnen sieren.

Een on-suite badkamer – Echte verwennerij

Een master bedroom gaat ook vaak gepaard met een luxueuze badkamer in dezelfde ruimte, eventueel afgescheiden door een schuifwand. Het voordeel hierbij is zeker de luxe die het met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk bad met uitzicht op dat grote rustgevende bed. 's Nachts kan je ook gemakkelijk een tripje maken naar je badkamer, denk maar aan een toiletbezoek. Ook heb je veel meer privacy, indien je nog een andere kleinere badkamer elders in huis hebt. Zo kan je zeker van zijn dat je kinderen je niet meer zullen overvallen tijdens een relaxerende douche, want deze kunnen gebruik maken van hun eigen badkamer! Een on-suite badkamer biedt je nog een tal van voordelen, dus overweeg deze aanschaf zeker en vast met je partner.

Hoe meer meubelstukken, hoe beter!

Begrijp dit niet verkeerd, hiermee bedoel we immers het aantal voorzieningen en niet de hoeveelheid afzonderlijke meubels. Denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van een klein bureautje of aan een klein salon. Altijd aangenaam als je eventjes alleen wilt vertoeven in alle rust, terwijl de anderen zich in de woonkamer bevinden. Ook een kleine fauteuil of sofa kan wonderen doen: je slaapkamer krijgt in één klap meer cachet en persoonlijkheid!